Salarisadministratie (uitbesteden)

Het uitbesteden van salarisadministratie

De salarisadministratie is een belangrijk onderdeel van een bedrijf en vergt veel aandacht. Zo heb je de loonstroken die gecontroleerd moeten worden en de voorwaarden van de Cao's. Zijn de voorwaarden nog up to date met de actuele regels en wetgeving en worden de werknemers voorzien van advies en antwoorden op hun vragen? De werkdruk kan enorm toelopen. Dit kan het aantrekkelijk maken om aan salarisadministratie uitbesteding te doen.

De mogelijkheden

Wat is het uitbesteden van de salarisadministratie? In het kort gaat het hier om een hele afdeling die wordt uitbesteedt aan een bedrijf dat van de administratie van salarissen hun specialisatie heeft gemaakt.

Zij verkopen zich vooral als een dienst die 'het werk uit handen neemt' en voor 'rust' zorgen. Zij hebben kennis over arbeidsvoorwaarden en arbeidsrecht. Daarnaast verzorgen, controleren en handelen zij de loonstroken van werknemers af. Klopt alles, zijn de uren correct ingevuld en wordt er niks over het hoofd gezien? Weten de werknemers wat zij moeten weten en worden de salarissen op tijd betaald? 

De voordelen

Recura, een organisatie die o.a de salarisadministratie van bedrijven in Delft en omgeving doet, noemt de volgende voordelen: het neemt veel werk uit handen. En veel werk dat wegvalt: dat levert veel tijd op! Met deze tijd kan er geïnvesteerd worden in andere facetten van het bedrijf. Er kan bijvoorbeeld meer gekeken worden naar groei, marketing, aandacht voor de werknemers en doelstellingen. Een hele last van je schouders en dus minder kopzorgen. De administratie vraagt veel kennis en papierwerk. Het is natuurlijk prettig dat een bureau hier zijn specialisatie van heeft gemaakt, zodat de uitbesteder die specialisatie niet hoeft te hebben.

De nadelen

Ten eerste bevindt de administratie zich niet meer in het eigen bedrijf. U zult misschien wel aanvoelen dat dat voor veel mensen als niet prettig ervaren kan worden. Je wordt namelijk afhankelijk van het bureau. Dit zorgt voor minder directe toegang tot informatie: de uitbesteder in kwestie moet het namelijk altijd navragen. Dat kan voor een zelfstandig ondernemer als een handicap aanvoelen.

Daarnaast is een nadeel dat mocht het bureau de schop op gaan, je zonder administratie komt te zitten. Totdat je een nieuw bureau hebt gevonden. In de tussentijd moet je het met je eigen kennis doen: die waarschijnlijk niet heel goed ontwikkeld is. Dit is een nadeel en kan een eventueel risico zijn. 

Een andere optie

Het uitbesteden van salarissen kan, maar hoeft natuurlijk niet. Zelf doen? Dat kan ook. Deel je ervaringen met andere ondernemers en leer van elkaar hoe het eventueel sneller kan. Kennis van boekhouden is een must, waar cursussen op scholen voor zijn te volgen. In feite bespaart het geld, maar kost het ook veel tijd.


Delen